top of page
  • Foto van schrijverSaskia

Wildspotten in het Natuurtheater

Samen met Staatsbosbeheer organiseren wij geregeld unieke wildspot excursies. Ik ben een keer mee geweest om deze unieke excursie zelf te beleven. Benieuwd hoe ik dit ervaren heb? Lees dan snel verder!

Op zoek naar de vijf grootste wilde dieren van de Veluwe, wandelden we met ongeveer vijftien personen onder leiding van boswachter Hans van Staatsbosbeheer richting het verscholen natuurtheater. Onderweg kwamen we al veel sporen tegen en leerden we veel over de natuur. Ook de kids hadden de tijd van hun leven.

“We werden verrast door een stuk of vijftien zwijnen en drie edelherten”

De laatste 100 meter moesten we geruisloos – door het stiltegebied – het pad afleggen richting het natuurtheater. Eenmaal aangekomen werden we verrast door een stuk of vijftien zwijnen en drie edelherten. Een bijzondere avond die ik heb proberen vast te leggen op video. Bekijk mijn vlog hieronder om te zien hoe wij muisstil het theater betraden en oog in oog stonden met enorm veel wild!

Ook mee op excursie?

Voor actuele data van de wildspot-excursie check je deze site of neem je contact met ons op. Koop online je ticket voor deze excursie of koop je ticket bij het Veluwecentrum op Bungalowpark Hoenderloo. Wees er snel bij want de excursie is erg gewild! Deelname voor volwassenen is € 14,95. Kinderen tot 12 jaar € 12,95, inclusief koffie / thee / limonade. Telefonisch reserveren kan ook.

Naast de wildspot-excursies kun je bij ons ook andere leuke excursies van Staatsbosbeheer boeken. Voor meer informatie bezoek of bel het Veluwecentrum op Bungalowpark Hoenderloo.

Waar start de excursie?

Vanaf het verzamelpunt –de parkeerplaats Waterberg aan de Otterloseweg– start deze unieke wildspot excursie met een wandeling door het natuurgebied. Na ongeveer een uur wandelen betreed je het stiltegebied. Muisstil loop je het pad af richting het verscholen natuurtheater. Eenmaal binnen zal het uitzicht je verwonderen…

Slecht ter been? Geen probleem, neem vooraf even contact met ons op.

Saskia

Veluwe ambassadeur

bottom of page