top of page
 • Foto van schrijverMarije

Op pad op de Veluwe in de meivakantie


De meivakantie staat voor de deur! De Veluwe is dé plek om gezellig met het hele gezin op pad te gaan. Naast alle grote attracties zijn er ook leuke andere pareltjes om te ontdekken. Wij geven je een paar tips voor uitjes tijdens de meivakantie!Op reis met de Veluwse Stoomtrein

Ervaar een indringend geluid van de stoomfluit, het stampen, de stoomontwikkeling en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. Ontdek de prachtige Veluwe al rijdend tussen Apeldoorn en Dieren met de stoomtrein, een beleving voor het hele gezin!


Meer info en tickets > >
Blotevoetenpad Buitenpost Twello

Met je blote voeten door de modder en het kriebelende gras, via obstakels naar het einde van het 2,5 km lange wandelpad. Het blote voetenpad is leuk voor grote en kleine avonturiers.


 • Op 23 & 24 april Lente Bierfestival bij de Buitenpost

 • Op Koningsdag is er een ouderwets gezellige kleedjesmarkt bij de Buitenpost!


Meer info > >Kinderparadijs Malkenschoten

Bezoek de boerderij van Binky het varken. Naast het voeren van de geiten en schapen en het aaien van de ezels kun je naar hartenlust spelen bij deze gezellige kinderboerderij. Spring op het grote springkussen, bouw een toren met de reuze blokken , pak een fietsje op de fietsbaan en speel in de speeltuinen. Kinderparadijs Malkenschoten is groot genoeg om je lekker te vermaken, maar toch ook lekker overzichtelijk zodat de kids ook hun eigen gang kunnen gaan.


Meer info > >
Park Berg en Bos in Apeldoorn

Park Berg en Bos heeft alle ingrediënten voor een uitje met het hele gezin. In dit stadspark combineer je een wandeling met een bezoek aan de speelweide met speeltuin en waterbaan of de uitkijktoren. Wist je dat Klimbos Apeldoorn ook in dit stadspark is gevestigd? Hierdoor is dit uitje ook geschikt voor de avonturiers van het gezin.TIP: altijd al eens wilde zwijnen of herten willen zien ? Loop dan de wandelroute langs de zwijnen- en hertenweide. Ideaal voor de kleinsten van de familie, die toch eens wild willen zien, maar die nog geen geduld hebben om lang in een wildkansel te wachten op mogelijk voorbijkomend wild.


Meer info > >

Speciale evenementen


Middeleeuws festijn kasteel Cannenburgh 30 april en 1 mei

Een uitje voor het hele gezin naar het Middeleeuwse kasteel Cannenburgh. Waan je in de wereld van ridders en jonkvrouwen, luister naar de prachtige verhalen van verhalenvertellers en loop een rondje over de ambachtsmarkt. Heb je ooit een riddergevecht gezien? Dit is je kans!

 • Zaterdag 30 april t/m zondag 1 mei

 • 11.00 - 17.00 uur.

 • Entree: 4 t/m 12 jaar € 5,- volwassenen € 8,-

Meer info & tickets > >


Hoge Veluwe Markt 7 mei

De Hoge Veluwe is een must see tijdens je vakantie op de Veluwe. Zaterdag 7 mei combineer je een bezoek met een markt , waarop je alles kunt kopen wat er in de regio wordt gemaakt, van heerlijke kazen tot speciaal bieren en artikelen als vachten en huiden. De markt is gratis, je betaald alleen de entree voor het Nationale Park.

 • Locatie: centrumgebied van het park

 • Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur

 • Toegang: gratis (excl. parkentree)

 • Vrije toegang, reserveren is niet nodig

 • Parkentree is 11,30 voor volwassenen en 5,65 voor kinderen van 6 t/m 13 jaar

TIP: bij Bungalowpark Hoenderloo verkopen we tickets voor de Hoge Veluwe met korting!


Meer info > >


Koningsdag 2022

Twee jaar lang vierden we “woningsdag”. Dit jaar kunnen we er weer op uit trekken en genieten van de gezellige activiteiten die er op Koningsdag worden georganiseerd. Uiteraard ben je van harte welkom bij ons animatieteam, zij zorgen de hele dag voor vertier op het park. Wil je er liever even op uit? In het centrum Hoenderloo staan diverse eettentjes, worden er kinderspelen georganiseerd en vanaf 18:00 uur is er live muziek. Koningsdag zonder kleedjesmarkt kan natuurlijk niet. In het centrum van Apeldoorn combineer je de kleedjesmarkt met de Koningskermis. Genoeg gelopen ? Dan strijk je neer op een van de vele terrassen.


Het wordt een prachtige meivakantie! ☀️