top of page
  • Foto van schrijverPatricia

Ontdek de Veluwe Ranger Route!

Een leerzame wandelroute voor echte boswachters in spé!


Leeftijd: 6 - 12 jaar

Prijs: €5,- p. kind

Locatie: Natuurgebied Schenkenshul

Start: Activiteitencentrum op Bungalowpark Hoenderloo: Krimweg 140 Hoenderloo


Uniek bij Bungalowpark Hoenderloo is de Ranger Route. Wij hebben deze wandelroute samen met IVN ontwikkeld speciaal voor de outdoor-kids die het Kabouterpad ontgroeid zijn. Leuke opdrachten en spelletjes in het bos. Lees snel verder voor meer info over deze leuke natuur activiteit op de Veluwe!


Je haalt alle benodigdheden voor de Ranger Route bij het Activiteitencentrum op Bungalowpark Hoenderloo waar tevens restaurant De Boskantine is gevestigd.


Je krijgt een ranger-rugzak voor onderweg, hier zit onder andere een verrekijker in, wat te eten en te drinken en natuurlijk het opdrachtenboekje waarin je alles kunt noteren.Direct tegenover de parkeerplaats, aan het begin van Natuurgebied Schenkenshul, start de Ranger Route.


Voor je gaat lopen download je de IVN Routes app op je telefoon. Je zoekt en selecteert de Ranger Route en de GPS wijst je de weg!Ook vertelt de app je onderweg waar te stoppen om de opdrachten te maken.

In het rugzakje vinden de rangers alle benodigdheden om de natuur te ontdekken! Via diverse leerzame maar vooral ook leuke opdrachten zijn de kinderen spelenderwijs met de natuur bezig.Opdrachten in de natuur


Voorin het boekje staan een aantal algemene opdrachten, deze kun je gedurende de hele route uitvoeren. Blader dus af en toe even terug om te kijken. Daarnaast volg je de genummerde opdrachten tijdens de route. Deze zijn locatiegebonden, de GPS op de app laat je weten waar je moet stoppen om ze uit te voeren. Bijvoorbeeld bij een specifieke boom of uitkijkpunt.


De route is ongeveer 2 km lang en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, tot een jaar of 12. Maar voor volwassen is het zeker leuk om mee te doen met alle spelletjes en opdrachtjes.

Tip: Lunch in De Boskantine


Na de wandeling kun je in Familierestaurant De Boskantine terecht voor een goede lunch of een kop warme chocomel met wat lekkers erbij.

bottom of page