top of page
  • Foto van schrijverMarije

Op bezoek bij stalhouderij Wouter Hazeleger

Eén van onze meest populaire activiteiten is de huifkartocht! Meestal schrijf ik over de culturele pareltjes van de Veluwe, nu leek het me leuk om vanuit mijn eigen interesse en passie voor paarden een stukje te schrijven over een van onze activiteiten namelijk de huifkartocht en de paarden van Wouter Hazeleger.

Huifkartochten

Wouter Hazeleger en zijn paarden verzorgen voor ons de huifkartochten die we organiseren. Een tocht per huifkar is weer eens iets anders dan een wandel- of fietstocht. Het hele gezin kan mee op de huifkar om de prachtige Veluwe te ontdekken en te genieten van de rust en ruimte rondom ons bungalowpark. Als je in een van de schoolvakanties bij ons op het park verblijft is de kans groot dat er ook een huifkartocht wordt georganiseerd. De Veluwe ambassadeurs van het park kunnen je er alles over vertellen!

De Shire

Wist je dat de paarden die voor de huifkar behoren behoren tot het ras Shire? De schofthoogte van deze paarden is gemiddeld 1.80 m, waardoor ze behoren tot de grootste paarden ter wereld. “Gentle Giant” oftewel “Vriendelijke reus” is de bijnaam van dit paardenras, dit maakt dat ze per uitstek geschikt zijn om de zware huifkar over de Veluwe te trekken.

Deze grote reuzen zijn vooral bekend als paarden die bierwagens trekken, echter de legende gaat dat deze ook werden ingezet tijdens riddertoernooien. Stoere paarden dus, perfect om huifkarren, trouwkoetsen en postkoetsen door het mulle zand op de Veluwe te trekken.

Stalhouderij Wouter Hazeleger

Wouter komt vanuit Otterlo met zijn paarden naar ons bungalowpark om de huifkartochten te verzorgen. Naast dat je bij ons mee kan op een georganiseerde rit kun je ook vanaf de stal in Otterlo een huifkar-rit maken; met koetsier of zelfstandig!

Ook voor extra activiteiten draaien zij hun hand niet om, zij hebben diverse arrangementen voor een complete dag uit met het hele gezin of zelfs de hele familie!

In schoolvakanties organiseren wij regelmatig huifkartochten, vraag een van de Veluwe ambassadeurs bij Bungalowpark Hoenderloo naar meer informatie!

bottom of page