top of page
  • Foto van schrijverPatricia

Op avontuur bij Klimbos Veluwe!

Als Veluwe ambassadeur is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alles wat er doen is op de Veluwe. Wij gaan dan ook regelmatig op pad om de leukste uitjes en attracties te ontdekken. Deze meivakantie was Klimbos Veluwe in Apeldoorn aan de beurt. Mijn twee zoons, Luke en Levi, waren hier super blij mee want zij mochten mee!

Via de site kun je een datum en tijdstip reserveren. Superhandig, zo weet je precies welke tijden er nog beschikbaar zijn. En in deze mooie zonnige meivakantie was het van tevoren reserveren ook wel verstandig! Boek je de tickets via het Veluwecentrum op Bungalowpark Hoenderloo, dan regelen wij dit voor je én krijg je 10% korting!

Eindelijk was het zover: met z’n allen richting het Klimbos! Klimbos Veluwe ligt in Park Berg & Bos in Apeldoorn, waar ook de Apenheul ligt. Wie deze omgeving een beetje kent, weet dat parkeren hier soms een beetje lastig kan zijn vanwege de drukte. Onderweg werden wij al omgeleid en konden we nog prima ergens langs de weg parkeren.

Bij het Klimbos aangekomen worden de kinderen gemeten om te zien welke routes ze kunnen klimmen. Mijn oudste zoon Luke was groot genoeg om overal te mogen klimmen. Levi is wat aan de kleine kant en was nog net niet groot genoeg om overal te mogen klimmen. Ik zag z’n gezicht al betrekken. Gelukkig zag de dame aan de kassa dit ook en zij zei heel vrolijk: “wij hebben hier pas een paar grote mannen gehad die de juniorroutes nog spannend vonden!”. Het gezicht stond na deze opmerking weer op standje vrolijk!

Levi mocht dus klimmen in het Juniorbos. Hier lopen twee routes speciaal voor kinderen die groter zijn dan 1.30 meter, maar met gestrekte armen nog niet bij de 1.60 meter komen. De twee routes in dit juniorbos bleken bepaald niet kinderachtig. Je gaat met beide benen van de grond op drie tot vijf meter hoogte en komt meer dan 25 overspanningen tegen. Ook Luke vond deze routes erg leuk om te klimmen, zeker niet alleen voor de kleintjes dus!

Luke mocht alle routes klimmen! Sommige waren zo hoog dat ik, met mijn beide benen stevig op de grond, de rillingen over mijn rug kreeg. Maar Luke vond het super leuk.

Hij heeft zelfs na het klimmen nog de ‘vrije val’ gedaan. Via een touwladder klim je 17 meter omhoog. Gelukkig zitten de kinderen bij alle routes, dus ook bij deze vrije val, goed gezekerd. Want 17 meter is best heel erg hoog kan ik je vertellen. Luke ging lachend omhoog, maar halverwege zag ik toch dat zijn gezicht wat gespannen stond. En dat van mij ook…………..! ;-)

Na een korte uitleg mocht Luke de ‘Vrije val’ beleven. In no-time was hij weer beneden. Hij vond het zo leuk, dat hij nog voor een tweede keer naar boven is geklommen.

"Jeetje wat hoog!"

Na ruim twee uur klimmen gingen we weer richting huis. Luke en Levi hadden nog wel langer willen blijven, maar hier hadden wij helaas geen tijd meer voor. Deze middag was erg geslaagd, we komen hier zeker nog vaker terug. Als ouders moet je er wel rekening mee houden dat de kinderen minimaal 7 jaar oud moeten zijn en met gestrekte armen bij de 1.30 meter moeten kunnen komen. Voldoen ze hier aan, dan hebben de kids een super leuke tijd in dit Klimbos!

Klimbos Veluwe is gelegen in een schitterende omgeving. Je kunt dit uitje dan ook prima combineren met een bezoek aan Park Berg & Bos. Loop een van de leuke wandelroutes en maak er een compleet dagje uit van! Een gebiedskaartje van Park Berg & Bos is gratis af te halen bij het Veluwecentrum op Bungalowpark Hoenderloo.

Patricia

Veluwe ambassadeur

bottom of page